Nye bruer over Sprena

Bruplasseringer (svarte ringer på kartet)

Sprena har av og til vært utfordrende å krysse tørrskodd. Nå har Espedalen sti- og løypelag bygd to nye bruer som løser problemet, både for stien over Sprenhøa til Sprenpiggen / Bingsbu og stien langs Sprentjønnin på vestsida. Bruene er plassert ved de svarte ringene på kartet til høyre.

Bruene inngår i en fin turrunde over Sprenhø og Sprenpiggen til Bingsbu med mulig avstikker til Ruten, og tilbake via Sprentjønnin. Se beskrivelse av turen her.

Brubyggingen ble forberedt sist vinter. Materialene ble kappet, brukassene skrudd sammen og deretter ble alt kjørt ut med snøskuter av Espedalen Aktiv Fritid. Nå er begge bruene montert og klare til bruk. Se bilder nedenfor (klikk på bildene for å se full størrelse). Kostnadene er dekket av Espedalen sti- og løypelag og med tilskudd fra Espedalen bygdealmenning. Alt arbeid er utført på dugnad.

Nedre bru

Øvre bru

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.