Fortell hva dere synes om å ha hytte i Espedalen!

Odd Arild Stubberud og Jana Weidemann arbeider med en bok om Espedalen der de også ønsker å fortelle om hyttelivet.

Undersøkelsen, som er åpen ut februar, finner dere på denne lenka: https://survey.easyquest.com/HWTGp5

Odd og Jana har formidlet følgende om boka og undersøkelsen:

Boka skal handle om slekter som har bodd i dalen gjennom århundrene, hva vi vet om hvordan de kan ha levd og om garder og husmannsplasser. De fastboende har, bortsett fra en veldig kort tidsperiode under gruvetida, ikke vært mange, og det er ikke så vanskelig å ha oversikt.

I dag er hyttene og hyttefolk som dominerer – og det er etter hvert mange av dem. Vi vet litt om noen av de første hyttene, men vi vet mindre om de nye og om hva hyttefolk i dag tenker om å feriere i dalen. Vi har utarbeidet en spørreundersøkelse for å få vite mer om hvordan folk har det på hyttene sine.

Odd Arild Stubberud, som er av Daleenke-slekt og har vokst opp på Midt-Stubberud. Odd har drevet med slektsforskning i mange år, og har oversikt over folk som har bodd i dalen gjennom tidene – både egen slekt og andre. Så er det Jana Weidemann, som har hytte på Stubberud, hvor familien har feriert siden 1938, og som har vært interessert i Espedalshistorie gjennom mange år.

Alle som vil kan fylle ut spørreskjemaet. Vi håper så mange som mulig vil hjelpe oss med å ta pulsen på hyttelivet i Espedalen ved å gjennomføre undersøkelsen. Det skal ikke ta mye mer enn 10 minutter å svare på spørsmålene. Om dere vil fortelle litt mer, eller legge inn noen sitater/historier fra hytteboka, setter vi pris på det. Undersøkelsen er anonym, men om dere har mer å fortelle, kan dere sette inn e-post adresse, så kan vi ta kontakt, eller dere kan kontakte Jana. Resultatene av undersøkelsen vil bli oppsummert og publisert på hjemmesiden til Espedalen sti- og løypelag.

Det er mulig å besvare undersøkelsen til og med 28. februar.

Vi venter spent på svarene deres!

Hilsen Odd og Jana

Share

2 kommentarer til «Fortell hva dere synes om å ha hytte i Espedalen!»

  1. Min kones familie har hatt hytte ved Valdres Tjern fra midten av 1950 tallet . Hennes far Reidar Haugli, kjøpmann fra Lillehammer hadde tidligere sted på Forsett og på fjellet ved Leppe. Vår hytte ble kjøpt fra hennes onkel Finn Haugli i 1982. Som familie har vi feriert sommer og vinter ved Valdres Tjern fra 1968. Espedalen er en vakker dal og har befart sinn sjarm uten overdreven hyttebygging. En enkel hytte med enkel komfort. Vi trives godt!

    1. Takk for denne kommentaren, Trygve. De tingene du påpeker, dalens skjønnhet og sjarm, og det faktum at antallet hytter er begrenset, er nok viktig for flere. Området rundt Valdrestjern er nydelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.