Bli med på diskusjonen om anskaffelse av XTV for løypepreparering!

ARGO Aurora 950 8×8 950 SX-R

På årsmøtet 6. april vil styret i ESLL presentere en sak om mulig anskaffelse en ARGO Aurora 950 8×8 SX-R for preparering og vedlikehold av skiløypene.

ARGO Aurora 950 8×8 950 SX-R, er en såkalt XTV (extreme terrain vehicle) med veldig gode fremkommelighetsegenskaper. Den er også amfibisk – det vil si, den kan «svømme».

Pris for en maskin som på bilde er ca. kr. 550 000.

En slik maskin vil kunne gi bedre tids- og driftsøkonomi på vedlikehold og preparering fordi den er mer sikker, mer stabil og har bedre fremkommelighet enn en skuter (som vi også vil fortsette å benytte). ARGO Aurora vil kunne forenkle og forbedre grunnpreparering og gi enda bedre løyper.

Fordi maskinen er amfibisk vil den være tryggere for å kjøre løyper på vannet, noe som også gjør at perioden det er mulig med løyper på vannet blir lengre.

Maskinen vil gi ESLL et verktøy som gjør at vi sparer tid for vedlikehold av løypene både sommer (skånsom med lite marktrykk) og vinterstid.

En slik anskaffelse forutsetter selvfølgelig en god og trygg finansiering. Vi ser for tiden på hvilke modeller andre løypelag har brukt for slike anskaffelser. Frivillige andeler fra medlemmer, støtte fra ulike stiftelser (f.eks Sparebankstiftelsen og Sparebank1), støtte fra kommunene (Gausdal og Sør-From) + ev. et lite lån.

Ta gjerne en tur på årsmøte for 6. april – slik at vi får en god diskusjon rundt dette.

Mvh Rolf Hustvedt

Leder ESLL

Share

Én kommentar til “Bli med på diskusjonen om anskaffelse av XTV for løypepreparering!

  1. Nei takk! 🙂 Den er jeg etter råd og synspunkt fra mangeårig kompetent erfaren fagperson med løypekjøring ikke med på å finansiere eller støtte innkjøp av. Vurderer den som uegnet formålet med for lav ytelse for høy pris og ikke tilpasset eller dimensjonert for våre løyper. Ikke tilstrekkelig amfibisk for arbeid i overvann på Espedalsvannet. Og lite ønskelig miljøprofil. (Utslipp marktrykk utilsiktet skade på terreng og støy bla – tilfredsstiller ikke miljøkrav satt i California og tillates ikke solgt der) Ha likevel bare en hyggelig diskusjon – 🙂 er i Oslo i påsken … By og marka påske!
    😊🐿️💚🇳🇴⛷️🌲🗻✌️👍💪

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.