Tur om Svarttjønnin til Bingsbu

Klikk på bildet for større versjon
Sprenpiggen og Ruten med Lange Sprentjønna i forgrunnen. Foto: Ivar Helleberg

Denne turen følger samme sti som ruta til Sprenpiggen fra nedlagte Espedal handel fram til stikrysset ca. 400 m nordvest for Fallbakken. Følg skiltingen herfra mot Svarttjønna, etter en drøy kilometer passeres et stikryss der stien om Sprentjønnin tar av til venstre. Videre derfra går stien i lett terreng mot nordøst på sør- og østsida av Lange Sprentjønnin fram til Øvre Svarttjønna. På enkelte strekninger kan stien være litt fuktig. Bekken som renner ned i Svarttjønna er vanligvis grei å krysse

Klikk for større bilde
Innløpet til Øvre Svarttjønna,
Foto: Ivar Helleberg

på steiner. Ved bekken er det en fin rasteplass. Både Sprentjønnin, Svarttjønnin og Bingstjønna byr på gode muligheter for å prøve fiskestanga.

Videre i nordlig retning kommer stien inn på en kraftig sti mellom Bingsbu og Børkdalen. Her er det skiltet mot Bingsbu og stien går gjennom lett og vakkert fjellterreng fram dit. Undervegs passeres Rundetjønna, der også med muligheter for fiske.

Klikk for større bilde
Muligheter for fisk.
Foto: Ivar Helleberg
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.