Skiløypene på Espedalsvannet og på fjellet er kjørt opp

På bildet: Arnfinn Grambo kjører opp løype til påskeskirenn.
På bildet: Arnfinn Grambo kjører opp løype til påskeskirenn.

Nå er det fine forhold for oppkjøring av skiløyper. Espedalen løypeservice / Espedalen Aktiv Fritid har nå på oppdrag fra ESLL kjørt opp løyper på Espedalsvannet fra Strand og nord til Megrund, i tillegg til flere løyper som krysser vannet. Se løypekartet. Så nå ligger det til rette for en fin skitur på vannet for alle mellom Strand og Nordre Megrund / Langvegg, samtidig som løypene gir tilgang til det store løypenettet på sørvestsida av vannet. Ved Megrund er det fint å starte rett nedenfor fjøset på Søre Megrund.

Som forberedelse til påskeskirennet er det også kjørt opp en rundløype på jordet nedenfor Butikken og bort til Eggen, slik at det blir god såle der.

I tillegg er «Ragdeløypa», det vil si løypa gjennom skogen fra Gravslettet til Verket kjørt opp, og videre derfra om Venlisetra, Rundhø, Øvre Megrundstjern til  Stylskardet med avstikkere til Megrundsbua og Nordbua, samt ned gjennom Stylsskardet til hovedløypa mellom Nordgardsætra og Roasætra.
NB: Videre derfra er også den gamle «Brattløypa» ned til Strand kjørt opp. Denne kan være grei men bratt å gå opp, men det frarådes å kjøre denne ned pga. vanskelig terreng og manglende rydding slik at det er småbjørk og lavthengende greiner som delvis er i veien for normal kjøring.

Dessverre snør det ikke ferdige skiløyper. Støtt arbeidet med å tegne medlemskap i Espedalen sti- og løypelag. Flere medlemmer gir bedre løyper!

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.