Skorokampen: Espedalens luftigste utsiktspunkt?

Stikart for Skorokamprunden
Stikart for Skorokamprunden

 

Dette er en rundtur med start fra Fv 255. Gå opp Malmvegen. Like før Gammelsetra skal du ta av til venstre på den gamle Malmvegen (kjerreveg) som fører opp til Evansgruva (Storgruva). Følg denne 200 m, ta deretter av på en liten sti til venstre (se skilt). Stien går bratt opp lia gjennom granskog og deretter bjørkeskog, før den når en liten fjellrygg som følges opp til det høyeste punktet, på kanten ut mot dalen. På dette stedet er vel verdt å stoppe opp for å nyte den imponerende utsikten over Espedalen, fjellområdene rundt og helt til Jotunheimen.

Utsikt over Espedalen, med Jotunheimen i bakgrunnen.
Utsikt over Espedalen, Jotunheimen bak.

Rundturen fortsetter forbi ”skoroa”, ta til venstre og følg stien ytterst på kanten mot dalen. Den fører fram til Snuruhaugen. Der er det mulig å gå rett fram og følge setervegen tilbake til

Foto: Ivar Helleberg
Utsikt fra Skorokampen mot nordvest

Fv255, eller ta til venstre og gå stien over den gamle setervollen (utydelig der, se etter en liten varde på andre siden av vollen). Nedenfor setervollen er det et nytt fint utsiktspunkt, videre går stien bratt nedover til Seterheimvegen, som følges tilbake til Fv. 255.

Runden kan naturligvis gås i motsatt retning. Ta av Fv. 255 ved den tidligere butikken og deretter sti som tar av til høyre etter ca 700 m. Følg denne ca 400 m, der tar det av en bratt sti opp til Snuruhaugen. Alternativt er det mulig å gå veien helt opp til Seterheim og følge setervegen videre til Snuruhaugen. Følg stien bort til bekken og videre langs kanten mot dalen på nesten samme høyde før den begynner å stige opp mot Skorokampen 6-700 m fra setra.

Share

Én kommentar til “Skorokampen: Espedalens luftigste utsiktspunkt?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.