Uværet Hans har ikke skadet bruene over Sprena

Værsågod - brua er fortsatt i orden!

Uværet Hans har fart stygt fram også i Espedalen, så det var med en viss spenning at vi inspiserte bruene over Sprena i dag. Men begge står like fint og fundamentene var ikke skadet. Vannet har gått oppunder den øvre brua, men den vil nok tåle en mye større flom.

Vi har fått spørsmål om hvorfor den nedre brua er så høy. Den ble bygd i 2020, men allerede første vinteren ble den utsatt for isgang. Derfor ble den hevet med ytterligere 19 cm og siden har det fungert bra. Flommen nå gikk gikk omtrent opp til det opprinnelige brunivået.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.