Nytt informasjonspunkt for Langsua nasjonalpark og kulturminner på Verksodden

Styret for Langsua nasjonalpark planlegger et nytt informasjonspunkt på Verksodden. Målet for prosjektet er å skape et attraktivt og informativt startpunkt hvor det informeres om Langsua nasjonalpark og den kulturhistoriske verdien av området.  Et forprosjekt med en plan i tre faser er utarbeidet og vil bli diskutert i høst.

Nasjonalparkforvaltningen har samarbeid med Sør-Fron kommune og Innlandet fylket om innhold, framdrift og  finansiering av prosjektet, og planlegger et høringsmøte med berørte aktører, samt et åpent møte i høst.

Espedalen sti- og løypelag ønsker nasjonalparkstyrets initiativ velkommen. Det er positivt og viktig at det nå legges planer for en videre utvikling av Verksodden, som har vært et sentrum for espedøler gjennom århundrer og nå også er det for mange hyttefolk.  ESLL ønsker å bidra til engasjement gjennom å informere om prosjektet. Vedlagt følger rapporten fra Nordplan med forprosjektet som nå diskuteres, samt vedlegg. ESLL vil komme tilbake med informasjon om det åpne møtet når vi vet noe mer. 

Rapport: Startpunkt Verksodden, Forprosjekt

Landskapsplan

Terrengsnitt

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.