God oppslutning om stidugnad

Dugnadsfolket klare til innsats. Fra venstre Inger Hegstad Krüger, Lars Krüger, Øivind Schultz, Randi og Ivar Helleberg, Nils Bølien, Berit og Trygve Næsheim, Rolf Hustvedt og Jonny Megrund.

Mandag 22. juli stilte en sterk delegasjon opp med sakser og ryddesager for å rydde stier som var mer eller mindre gjengrodd av dvergbjørk, einer og vier. For to år siden ble den sterkt gjengrodde stien vest for Sprentjønnin ryddet. Nå var det stiene inn til Svarttjønnin og nedenfor Stangsgruva mot Evansgruva (Storgruva) / Skorokampen som sto for tur. Se kartet nedenfor, de tykke grønne strekene er de stiene vi ryddet nå.

Det er langt inn til Svarttjønnin og det var ryddebehov nesten hele veien. Og stien nedenfor Stangsgruva var svært gjengrodd, nesten vanskelig å finne igjen. Derfor var det et svært ambisiøst mål å rekke dette på en dag, men jamenn ble vi ferdige etter 9 timers hardt arbeid og stor innsats fra alle deltakerne.

Matpause ved Lange Sprentjønnin

Stien til Svartjønnin er tidligere skiltet og merket der det er behov og kan inngå i en fin runde om Bingsbu og Sprentjønnin eller Sprenpiggen.

Stien ved Stangsgruva gir mulighet for turrunder om Stangsgruva mot Evansgruva eller Skorokampen og bør passe for mange. Disse strekningene håper vi å kunne merke og skilte etter hvert.

De tykke grønne strekene viser stier som ble ryddet 22.7.2019. Tynn grønn strek viser sti som ble ryddet i 2017.
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.